1. DISPOZITII GENERALE

1.1. Magazinul online www.anvelopepremium.ro este operat de societatea MM Anvelope Premium SRL, avand urmatoarele date de identificare: CUI: 46105170, numar de ordine in Reg. Comertului: J40/8835/2022, sediul social in Mun. Bucuresti, Bld. Camil Ressu, Sector 3, Bucuresti, IBAN: RO48BTRLRONCRT0646170501, Banca Transilvania.

1.2. Prevederile care urmeaza sunt conditii generale de vanzare aplicabile relatiilor comerciale derulate prin intermediul website-ului www.anvelopepremium.ro.

1.3. Vizitarea, utilizarea sau exploatarea in orice fel a website-ului www.anvelopepremium.ro si efectuarea de comenzi prin intermediul acestuia obliga la acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare.

1.4. MM Anvelope Premium SRL isi rezerva dreptul de a modifica prevederilor oricand, in mod unilateral, fara notificare prealabila. Vizitarea, utilizarea website-ului sau efectuarea de comenzi obliga la verificarea constanta a termenilor si conditiilor.

II. TERMENI UTILI

2.1. In cuprinsul prezentei sectiuni, urmatorii termeni utilizati vor avea, daca nu rezulta din context o alta interpretare, intelesurile specificate mai jos:

- Utilizator – persoana care acceseaza sau utilizeaza website-ul in scopuri private sau profesionale si care a acceptat termenii si conditiile de utilizare;

- Membru/Client – persoana care acceseaza sau utilizeaza website-ul in scopuri private sau profesionale, care a acceptat termenii si conditiile de utilizare si a urmat pasii necesari pentru inregistrarea unui cont pe website.

- Client/Cumparator - persoana care acceseaza sau utilizeaza website-ul in scopuri private sau profesionale, care a acceptat termenii si conditiile de utilizare si care initiaza si finalizeaza o comanda;

- Comanda – document electronic care atesta achizitia unui produs;

- Contract de vanzare – acord de vointa intre vanzator si cumparator, prin care vanzatorul se obliga sa vanda un produs si sa il livreze cumparatorului, iar cumparatorul este de acord sa il cumpere, sa primeasca produsul si sa achite contravaloarea acestuia;

- Vanzator/Societate – MM Anvelope Premium SRL, avand urmatoarele date de identificare: CUI: 46105170, numar de ordine in Reg. Comertului: J40/8835/2022, sediul social in Mun. Bucuresti, Bld. Camil Ressu, Sector 3, Bucuresti, IBAN: RO48BTRLRONCRT0646170501, Banca Transilvania;

- Website/Site – Magazinul online www.anvelopepremium.ro;

III. PRODUSELE COMERCIALIZATE

3.1 Caracteristici generale

Produsele comercializate de MM Anvelope Premium SRL sunt destinate cumparatorilor persoane fizice si juridice. Anvelopele comercializate pe website-ul societatii sunt produse noi.

Caracteristicile produselor prezentate pe website sunt constant actualizate si reprezinta informatii astfel cum sunt acestea prezentate de producator. Fotografiile produselor sunt expuse doar cu titlu de prezentare si nu obliga vanzatorul in niciun fel.

In afara marcii, denumirea producatorului si dimensiunile produselor, celelalte informatii nu au caracter obligatoriu, fiind expus cu titlu strict informativ.

3.2. Tipuri de produse

MM Anvelope Premium SRL comercializeaza produse tip anvelope noi. In functie de tipul de anvelopa achizitionat, vanzatorul garanteaza calitatea si conformitatea acesteia cu scopul pentru care aceasta a fost cumparata, dar si lipsa defectelor, conditiile de garantie fiind distincte, dupa cum se detaliaza in sectiunea privitoare la Certificatul de garantie.

3.3. Utilizarea produselor

Tinand cont de specificul si parametrii tehnici ai produselor comercializate, cumparatorul trebuie sa respecte cu strictete prescrierile si recomandarile facute in materie de depozitare, utilizare si exploatare, respectiv in materie de montare.

Vanzatorul nu raspunde in niciun caz pentru utilizarea in conditii necorespunzatoare a produselor cumparate si nici pentru viciile sau neconformitatile care nu ii sunt imputabile.

Cumparatorul este unicul responsabil de compatibilitatea produselor comandate cu tipul de vehicul detinut.

3.4. Stocuri

Avand in vedere varietatea comenzilor plasate pe website, vanzatorul nu poate garanta in orice moment existenta pe stoc a tuturor produselor comandate. In caz de discontinuitate a stocului, MM Anvelope Premium SRL va incerca sa informeze clientii asupra acestui aspect si va propune, atunci cand acest lucru este posibil, modificarea comenzii.

In caz de modificare a comenzii, acolo unde este cazul, vanzatorul va adapta si pretul acesteia, in functie de produsele alese. In cazul in care clientii nu sund de acord cu modificarea comenzii, aceasta se considera anulata, iar vanzatorul va restitui sumele incasate.

Societatea isi rezerva dreptul de a refuza onorarea comenzilor pentru o cantitate mai mica de 4 bucati dintr-un articol afisat spre comercializare.

IV. COMANDA

4.1 Comenzile se efectueaza direct pe website. Se selecteaza produsele dorite, se indica cantitatea ceruta, se adauga in cosul de cumparaturi, se introduc datele necesare achizitiei si se finalizeaza comanda prin selectarea metodei de plata.

4.2. Daca se opteaza pentru plata cu cardul, cumparatorul va fi redirectionat catre procesatorul de plati, pentru introducerea datelor de card si procesarea sumei corespunzatoare. Se poate opta pentru plata la livrare sau prin ordin de plata, caz in care dupa introducerea datelor necesare achizitiei si selectarea acestei optiuni, se va finaliza comanda.

4.3. Comanda va fi confirmata prin curier electronic automat la adresa de e-mail comunicata de client. Daca s-a optat pentru plata cu ordin de plata, comenzile sunt procesate numai dupa primirea si incasarea platii. Orice comanda care nu este platita in maximum 3 zile de la primirea confirmarii de comanda de catre client, va fi anulata in mod automat, fara vreo raspundere din partea vanzatorului.

4.4. Confirmarea comenzii de catre vanzator echivaleaza cu incheierea unui contract de vanzare, supus termenilor si conditiilor prezenti, dispozitiilor Codului civil si reglementarilor privind comertul electronic.

4.5. Clientul este responsabil pentru informatiile transmise la momentul inregistrarii comenzii. Societatea nu raspunde in situatia in care comanda nu poate fi confirmata sau livrata la adresa indicata din cauza erorilor casutei de e-mail sau informatiilor introduse gresit de client.

4.6. Nu se accepta modificari ale adresei de livrare a comenzii dupa ce aceasta a fost achitata. Clientul va putea sa modifice adresa sa de livrare in raporturile cu livratorul.Societatea nu va fi responsabila de eventuale erori de livrare sau pierdere de colete de catre transportator.

4.7. In situatia in care apar erori privitoare la comanda, clientul are obligatia de a contacta vanzatorul prin e-mail, la adresa comenzi@anvelopepremium.ro sau telefonic la numarul 0734 162 628.

4.8. Societatea iti rezerva dreptul de a refuza orice comanda si in orice moment, cu notificarea corespunzatoare a clientului, pentru orice motiv considerat rezonabil, dar mai ales in urmatoarele situatii:

- produsul comandat nu este pe stoc;

- clientul a comandat mai putin de 4 bucati din acelasi articol;

- nu s-a obtinut confirmarea platii;

- identificarea unei erori in informatiile despre produs, inclusiv pretul sau oferta promotionala.

V. PRETUL SI MODALITATILE DE PLATA

5.1. Preturile afisate pe website sunt exprimate in lei si includ TVA-ul.

5.2. Societatea isi rezerva dreptul sa modifice preturile in functie de cerere si oferta. Pretul pe care il datoreaza cumparatorul este cel afisat in ziua plasarii comenzii.

5.3. Modalitatile de plata a pretului sunt prezentate detaliat pe website si vor face obiectul alegerii clientului in momentul plasarii comenzii. Clientul are posibilitatea de a alege intre plata cu cardul, plata prin ordin de plata, respectiv plata la livrare.

5.4. Pentru plata prin ordin de plata, coordonatele bancare ale societatii sunt prezentate in preambulul termenilor si conditiilor de utilizare, in sectiunea Contact a website-ului si pe factura primita prin e-mail dupa trimiterea comenzii.

5.5. In cazul comenzilor pentru care s-a optat pentru plata prin ordin de plata, comenzile vor fi expediate numai dupa primirea si incasarea platii corespunzatoare sumei de pe factura. In cazul neincasarii pretului in cel mult 3 zile de la confirmarea comenzii prin e-mail, comanda respectiva va fi anulata automat.

5.6. Pretul se considera incasat la data creditarii contului bancar al societatii cu suma aferenta comenzii.

5.7. Clientul are posibilitatea de a opta si pentru plata cu card bancar online, operatorul de plati fiind EuPlatesc.ro In situatia alegerii acestei metode de plata, va fi redirectionat catre website-ul procesatorului de plati, pentru introducerea datelor de card si efectuarea platii.

5.8. In lipsa unor dispozitii contrare, se accepta si plata la livrare, situatie in care se va preda livratorului suma datorata pentru produsele achizitionate si suma aferenta livrarii, inainte de a fi predat coletul.

VI. LIVRAREA

6.1 Costurile de livrare sunt afisate pe website in momentul inregistrarii comenzii si se regasesc pe factura proforma ca articol distinct, asemenea costurilor de ridicare personala.

6.2. Livrarea prin curier pentru 1 bucata este de 45 LEI tva inclus/comanda.

Livrarea prin curier pentru 2 sau 3 bucati este de 55 LEI tva inclus/comanda

Livrarea prin curier pentru 4 bucati este de 70 LEI tva inclus/comanda

Livrarea prin curier pentru 4 bucati sau mai multe bucati este de 80 LEI tva inclus + 20 LEI/per anvelopa suplimentara comandata (peste 4 bucati)

6.3. Obligatia de livrare va fi indeplinita in cel mult 30 de zile de la data la care clientul a trimis comanda, cu exceptia unei conventii conrare.

6.4. Produsele comandate sunt livrate de catre un livrator mandatat de MM Anvelope Premium SRL. In situatia in care clientul nu este gasit in ziua livrarii, este obligat sa ia legatura cu livratorul pentru a stabili de comun acord o perioada si o modalitate de predare a produselor comandate.

6.5. Clientul este obligat sa contacteze livratorul in termen de 5 zile de la prima prezentare a livratorului la adresa de livrare. Dupa expirarea acestui termen, produsele sunt automat returnate societatii. Costurile de retur vor fi facturate clientului si deduse din suma de rambursat pentru comanda plasata.

6.6. Daca la livrare se constata lipsa unor produse comandate, aceasta neconcordanta va fi obligatoriu specificata livratorului si consemnata in documentul de transport. Dupa acest moment, clientul se obliga sa informeze in termen de cel mult 2 zile vanzatorul despre obiectiunile la livrare, prin e-mail. Daca lipsa produselor este imputabila vanzatorului, acesta se angajeaza sa trimita in cel mai scurt timp produsele lipsa din comanda. Nicio reclamatie pentru livrare necorspunzatoare nu va fi luata in calcul daca nu se regaseste in documentele de transport.

VII. DREPTUL DE RETRAGERE SI POLITICA DE RETUR

7.1. Fiind vorba despre un contract de vanzare incheiat in forma electronica, in care cumparatorul nu ia contact direct si nemijlocit cu produsele la momentul lansarii comenzii, acesta beneficiaza de un interval de 14 zile de la data livrarii in care poate sa returneze un produs comandat, fara justificare, primind integral banii inapoi, mai putin suma aferenta livrarii si taxa de ramburs.

7.2. Pentru a beneficia de dreptul de retragere, este necesara restituirea produsului complet, cu toate accesoriile, consumabilele, materialele de prezentare, fara urme de murdarie, zgarieturi sau utilizare. Nu se poate restitui un produs folosit.

7.3. La restituirea produsului, trebuie prezentata si factura care face referire la produsul returnat.

7.4. Exercitarea dreptului de retragere se face prin completarea formularului de retur de pe website cu toate informatiile solicitate. Societatea va lua legatura cu clientul care si-a manifestat dreptul de retragere in termen de 3 zile lucratoare, prin e-mail sau telefon, pentru oferirea instructiunilor de returnare necesare.

7.5. Termenul de rambursare a pretului comenzii este de 14 zile de la primirea de catre Societate a produselor restituite, in conditiile in care acestea indeplinesc conditiile de ramburs. Rambursarea sumelor se va face in contul din care au fost platite produsele daca clientul nu indica o alta modalitate de ramburs sau alt cont. Daca clientul solicita rambursarea pretului prin metode care implica plata unor comisioane, altele decat cele bancare, acestea vor fi deduse din pretul de rambursat.

7.6. Dispozitiile referitoare la returnarea produselor in caz de exercitare a dreptului de retragere si completarea formularului de retur se aplica in mod corespunzator si in cazul bunurilor cu neconformitati, dar numai in situatia in care s-a semnalat anterior problema catre societate si aceasta nu a putut fi solutionata de Departamentul Tehnic sau Departamentul Vanzari in alta modalitate.

7.7. Returnarea produselor in termenul de 14 zile presupune achitarea de catre client a costurilor de livrare a acestora catre societate, cu exceptia situatiei in care clientul preda personal produsele returnate.

VIII. GARANTIA PRODUSELOR

8.1. Anvelopele comercializate de MM Anvelope Premium SRL se bucura de garantie pentru defectiunile de material sau fabricatie, cu respectarea parametriclor imprimati pe anvelope, a tipului de anvelope achizitionate, a dispozitiilor legale si dispozitiilor contractuale din Certificatul de garantie si a standardelor internationale aplicabile.

8.2. Anvelopele noi comercializate de MM ANVELOPE PREMIUM SRL sunt garantate in conditiile unei exploatari/utilizari corespunzatoare, pentru o perioada de 2 ani de la data incheierii contractului de vanzare, inscrisa pe factura, pentru defectiunile de material sau fabricatie, uzura prematura sau orice neconformitate a produsului imputabila vanzatorului.

8.3. Totodata, vanzatorul acorda garantie pentru viciile ascunse ale anvelopelor noi, in conformitate cu prevederile OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorului pentru durata medie de utilizare a produselor, cu conditia respectarii unei exploatari/utilizari normale a acestora.

8.4. Defectele si neconformitatile constatate trebuie notificate de indata societatii, inainte de montaj. Daca defectul este constatat dupa montaj, clientul are obligatia sa informeze vanzatorul si sa anexeze copii de pe factura de achizitie, certificatul de inmatriculare, dovada montarii intr-o unitate autorizata si o informare privind constatarea defectiunii.

8.5. Daca neconformitatea face parte dintre cele acoperite de Certificatul de garantie, vanzatorul are obligatia de a aduce produsul in stare de conformitate, de a inlocui produsul cu defect, ori de a restitui pretul, conform optiunii clientului.

8.6. Daca neconformitatea este minora, nu se poate rezilia contractul si restitui pretul.

8.7. Dispozitiile prezentei sectiuni se completeaza cu prevederile Certificatului de garantie.

IX. COLECTAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

9.1. Datele personale comunicate de catre clienti sunt destinate utilizarii de catre vanzator pentru indeplinirea scopurilor prevazute de termenii si conditiile de utilizare si detaliate in Politica de confidentialitate, Politica de cookies si Informarea privind prelucrarea datelor.

9.2. Datele colectate nu vor fi vandute ori comunicate tertilor in scopuri publicitare. Transmiterea informatiilor catre partenerii contractuali se face cu respectarea de catre toate partile implicate a prevederilor legale privind prelucrarea si protectia acestor date.

9.3. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre societate si sunt comunicate numai colaboratorilor acesteia, in scopul efectuarii livrarii si adaptarii ofertelor si noutatilor magazinului raportat la preferintele clientilor.

9.4. Drepturile clientului sunt urmatoarele:

- dreptul la informare;

- dreptul de acces la date;

- dreptul de interventie asupra datelor;

- dreptul de opozitie;

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate in baza unei prelucrari autormate;

- dreptul de retragere a consimtamantului;

- dreptul de a se adresa justitiei;

- dreptul la portabilitatea datelor;

- dreptul de a depune plangere la ANPC;

9.5. Datele personale vor fi prelucrate doar atata timp cat dureaza raporturile contractuale cu vanzatorul si pana la stingerea tuturor efectelor rezultate din aceste raporturi. La finalul perioadei de prelucrare societatea va sterge datele prelucrate.

9.6. Obligatia de furnizare a datelor personale este una legala, in scopurile mentionate anterior. Daca scopul prelucrarii se va schimba, aceasta se va face doar cu luarea consimtamantului si informarea corespunzatoare.

9.7. Daca aveti orice intrebari cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra personale sau daca doriti sa ne adresati vreo solicitare, precum si sa va exercitati oricare din drepturile cu privire la prelucrarea datelor personale, va rugam sa ne contactati la:

– adresa de e-mail: comenzi@anvelopepremium.ro.

X. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

10.1. Numele si emblema website-ului sunt proprietatea MM Anvelope Premium SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite fara acordul expres, exprimat in scris, al proprietarului.

10.2. Intregul continut al website-ului www.anvelopepremium.ro este proprietatea MM Anvelope Premium SRL, protejat sub incidenta dispozitiilor privitoare la dreptul de autor.

10.3. Folosirea de catre orice persoana, fara acordul MM Anvelope Premium SRL a continutului site-ului, incluzand dar fara a se limita la elemente de grafica web, scripturi, programe, baze de date, imagini, text, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare (civil, penal, administrativ).

10.4. Informatiile de pe site pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal. Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a proprietarului.

10.5. Raportarea cazurilor de incalcare a dreptului de autor se poate face la adresa de e-mail comenzi@anvelopepremium.ro.

XI. DREPTUL APLICABIL SI REZOLVAREA LITIGIILOR

11.1. Prezentul contract este guvernat de legea romana

11.2. Prin plasarea comenzii, clientul recunoaste ca a luat la cunostinta despre prezentele conditii, ca le accepta fara rezerve si ca a solicitat societatii orice fel de clarificari si lamuriri necesare plasarii comenzii.

11.3. In caz de litigii, partile vor incerca solutionarea amiabila, iar in caz contrar se vor adresa instantelor de judecata competente.

XII. DISPOZITII FINALE

12.1. Prezentele dispozitii, impreuna cu celelalte prevederi prevazute in sectiunile care completeaza termenii si conditiile de utilizare, reprezinta in integralitate contractul incheiat intre parti. Orice intelegere anterioara sau ulterioara este invalida.

12.2. Ineficacitatea unor prevederi din prezentele conditii nu influenteaza validitatea celorlalte dispozitii.